Open/Close Menu Καρδιολογικό Κέντρο

Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι οι καρδιακές παθήσεις αφορούν κυρίως τους άντρες, δυστυχώς όμως τα στοιχεία δείχνουν ακριβώς το αντίθετο: οι γυναίκες είναι εξαιρετικά επιρρεπής και οι ασθένειες της καρδιάς είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τις γυναίκες. Παρόλα αυτά, πόσες άραγε φροντίζουν για την υγεία της καρδιάς τους, με την ίδια λογική που δεν παραλείπουν το ΠΑΠ τεστ, ή τη μαστογραφία τους; Το 80% των καρδιακών παθήσεων στις γυναίκες μπορούν να προβλεφθούν, επομένως, ας το σκεφτούμε ξανά! Παρακάτω, μερικές συνήθειες, που κάνουν πραγματικό καλό στην καρδιά:

  • Το check up σώζει ζωές, ανεξαρτήτως φύλου. Το είπαμε, το λέμε ξανά και δε θα σταματήσουμε, μέχρι όλοι να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι και να κάνουν την εξέταση. Θυμίζουμε ότι σε έρευνα που είχαμε κάνει πρόσφατα, ενόσω το 100% όσων ρωτήσουμε δήλωνε κατηγορηματικά ότι το check up είναι πολύ σημαντικό, ήταν ελάχιστο το ποσοστό αυτών που είχαν κάνει check up την τελευταία διετία…
  • Αλλάξτε το lifestyle σας, προς το υγιεινότερο. Δε πειράζει αν όλη σας τη μέχρι τώρα ζωή δε φροντίζατε τόσο την υγεία ή την καρδιά σας. Και τώρα να αρχίσετε, μόνο καλό θα σας κάνετε!
  • Διακόψτε το κάπνισμα. Πρέπει στ’ αλήθεια να το εξηγήσουμε αυτό; Ξέρετε καλά τι κάνει κάθε τσιγάρο στον οργανισμό σας, αν θέλετε να αυξήσετε το ρίσκο για καρδιακό πρόβλημα 2 ως 4 φορές, τότε συνεχίστε…
  • Χαλαρώστε. Όχι θεωρητικά. Προγραμματισμένα. Βρείτε χρόνο και τρόπο να αποβάλετε το στρες, σε συστηματική βάση. Δώστε λίγο ποιοτικό χρόνο στην καρδιά σας, απαλλαγμένο από το άγχος και την πίεση.
  • Βουρτίστε τα δόντια σας! Ναι, όπως το διαβάζετε! Τα μικρόβια που συγκεντρώνονται γύρω από τα ούλα, αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου. Φροντίστε τη στοματική υγιεινή σας, για όλους τους λόγους που ήδη ξέρετε, και για έναν ακόμη.
  • Μη παραμελείτε τη σεξουαλική σας ζωή. Οι έρευνες λένε ότι οι γυναίκες που κάνουν σεξ- ασφαλές σεξ- δύο φορές την εβδομάδα, έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιακές παθήσεις.
  • Προσέξτε τη μέθοδο αντισύλληψης που επιλέγετε. Τα αντισυλληπτικά χάπια συχνά συνδέονται με την εμφάνιση θρόμβων στο αίμα, ειδικά σε γυναίκες που καπνίζουν ή έχουν υψηλό δείκτη σωματικής μάζας. Μιλήστε με το γιατρό σας για τη σωστή επιλογή χαπιών.
  • Μείνετε ενεργή. Βρείτε την άσκηση που σας αρέσει και βάλτε τη στο πρόγραμμα, ώστε και σε χαμηλή άσκηση. Εξάλλου, λίγη γυμναστική είναι καλύτερη από καθόλου.

© 2019 - Zacharias Kounnis. All rights reserved