Open/Close Menu Καρδιολογικό Κέντρο

 

Μια ολιστική προσέγγιση Πως ο έλεγχος της αρτηριακής πίεσης εξοικονόμησε τη χειρουργική επέμβαση

Ας μιλήσουμε για έναν ασθενή 65 ετών που αντιμετωπίζει πιθανή αντικατάσταση της μιτροειδούς βαλβίδας. Είχε μια σοβαρή καρδιακή πάθηση που ονομάζεται ανεπάρκεια μιτροειδούς. Αρχικά, φαινόταν ότι η χειρουργική επέμβαση ήταν η μόνη λύση.

Ωστόσο, αποφασίσαμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά. Κάτι δεν αθροίστηκε, και βρήκαμε ένα κενό στις γνώσεις μας. Δεν ήμασταν σίγουροι πόσο καλά ελεγχόταν η αρτηριακή της πίεση. Αποδεικνύεται ότι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα στην ανεπάρκεια μιτροειδούς. Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να κάνει την καρδιακή βαλβίδα να φαίνεται χειρότερη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Έτσι, χρησιμοποιήσαμε 24ωρο πιεσόμετρο. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά – η υψηλή αρτηριακή της πίεση ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να επικεντρωθούμε στον έλεγχό του πριν προχωρήσουμε στο χειρουργείο.

Μετά από αρκετό χρόνο και προσπάθεια, καταφέραμε να θέσουμε υπό έλεγχο την αρτηριακή της πίεση. Μαντέψτε τι συνέβη; Η σοβαρότητα της καρδιακής της πάθησης έγινε από σοβαρή σε μέτρια. Αυτό σήμαινε ότι τελικά δεν χρειαζόταν αυτή η τρομακτική αντικατάσταση της μιτροειδούς βαλβίδας.

Τώρα, τα πάει καλά με τα φάρμακα που της συνταγογραφήθηκαν. Αυτή η περίπτωση μας δίδαξε ένα πολύτιμο μάθημα – κάθε ασθενής είναι διαφορετικός. Δεν μπορούμε απλώς να δούμε τα προφανή ζητήματα. πρέπει να εμβαθύνουμε στη συνολική υγεία τους.

Έτσι, ακολουθώντας μια πιο στενή, πιο στρογγυλεμένη προσέγγιση, αποφύγαμε την περιττή χειρουργική επέμβαση και βρήκαμε μια απλούστερη λύση. Είναι μια υπενθύμιση να αντιμετωπίζουμε κάθε ασθενή ως ένα μοναδικό άτομο, κατανοώντας τις συγκεκριμένες ανάγκες του για να του προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

© 2019 - Zacharias Kounnis. All rights reserved