Open/Close Menu Καρδιολογικό Κέντρο

 

Δεύτερο Συμβάν που Επισημαίνει την Σημασία της Ολοκληρωμένης και Εξατομικευμένης Προσέγγισης: Ένας 69χρονος ασθενής παρουσίασε στον προσωπικό του γιατρό συμπτώματα όπως εύκολη κόπωση, δύσπνοια και οίδημα στα κάτω άκρα. Μετά την αξιολόγηση από τον προσωπικό του γιατρό, συνιστάται να εξεταστεί από ειδικό καρδιολόγο για την επιβεβαίωση της διάγνωσης της καρδιακής ανεπάρκειας, η οποία φαινόταν ως η πιο πιθανή διάγνωση.

Στο καρδιολογικό μας κέντρο, μετά από λεπτομερή εξέταση του ασθενούς με τα πιο σύγχρονα μέσα, δεν βρέθηκαν ενδείξεις που να υποδηλώνουν καρδιακή ανεπάρκεια. Ως εκ τούτου, προχωρήσαμε σε υπερηχογραφική απεικόνιση των πνευμόνων, κατά την οποία εντοπίστηκε μια περιοχή στο αριστερό άνω τμήμα του πνεύμονα που υποδείκνυε την παρουσία νεοπλασματικής διαδικασίας. Αυτό μας οδήγησε σε αξονική τομογραφία των πνευμόνων, η οποία επιβεβαίωσε τη διάγνωσή μας σχετικά με τη νεοπλασία. Η εντοπισμένη περιοχή απαιτούσε άμεση ογκολογική αντιμετώπιση.

Έτσι, αντί να προβούμε σε άσκοπες διαγνωστικές προσεγγίσεις, καταλήξαμε στη σωστή διάγνωση, και ο ασθενής τώρα λαμβάνει την απαραίτητη θεραπεία υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου ογκολόγου. Αυτή η διαδικασία επέτρεψε την άμεση και αποτελεσματική παροχή της κατάλληλης θεραπείας για τον ασθενή, περιορίζοντας τυχόν άσκοπες καθυστερήσεις και περαιτέρω αναστάτωση που θα μπορούσαν να επιφέρουν αρνητικές συνέπειες για τον ασθενή.

© 2019 - Zacharias Kounnis. All rights reserved