Open/Close Menu Cardiology Center

Η φύση είναι σοφή κι έφτιαξε την πρώτη αντλία, πολλά χρόνια πριν την ανακαλύψουμε οι άνθρωποι. Η καρδιά μας λειτουργεί με τρόπο εντυπωσιακό, ασταμάτητα, και όταν λαμβάνει σωστή φροντίδα είναι το κλειδί για μια καλή και μακρά ζωή.

Όπως περιγράφει και το Infographic, τα καρδιακά νοσήματα είναι η υπ’ αριθμόν 1 αιτία θανάτου στην Αμερική, αλλά και γενικά. Η αορτή, η μεγαλύτερη αρτηρία μας, έχει τη διάμετρο του λάστιχου που χρησιμοποιούμε για το πότισμα. Και, το αίμα που περνάει από την καρδιά μας, είναι όσο νερό θα έβγαινε από μια βρύση, αν την αφήναμε ανοιχτή για 45 συνεχόμενα χρόνια. Τέλος, όση δύναμη βάζετε για να σφίξετε με το χέρι σας ένα μπαλάκι του τέννις, τόση δύναμη χρειάζεται η καρδιά για να αντλήσει το αίμα. Μιλάμε για μια σειρά ενεργειών που απαιτούν προσπάθεια και όμως γίνονται μέσα στο σώμα μας με τρόπο που δεν καταλαβαίνουμε καν. Κουράζεται άραγε ποτέ η καρδιά;

Το καρδιαγγειακό σύστημα είναι περίπλοκο και ευαίσθητο, και οι συσσωρευμένες επιβαρύνσεις που προκαλεί η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η αδράνεια και το στρες, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες.  Γι άλλη μια φορά, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Γι αυτό, ενημερωθείτε για τα νέα δεδομένα για την υπέρταση, ώστε να βεβαιωθείτε ότι η πίεσή σας είναι όντως κανονική και μη παραλείπεται το check up σας, το μοναδικό τρόπο να δείτε το παρόν και το μέλλον της υγείας σας.

© 2019 - Zacharias Kounnis. All rights reserved