Open/Close Menu Cardiology Center

Ξεκινάμε τη χρονιά- όπως όλοι- με σχέδια και υποσχέσεις για το πώς το τέλος του 2017 θα μας βρει καλύτερους, πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένους. Καταρχάς, κάνουμε πολύ καλά, διότι το να βάζουμε στόχους, είναι μια διαδικασια που μας παρακινεί και μας κάνει καλύτερους, από μόνη της. Όταν τους πετυχαίνουμε κιόλας, τότε ακόμη καλύτερα! Για φέτος, ετοιμάσαμε για εσάς ένα πρόγραμμα, με διαφορετικό στόχο για κάθε μήνα, που θα σας εντάξει σταδιακά σε μια νέα λογική καλών συνηθειών, φροντίζοντας το σώμα, το πνεύμα και τα συναισθήματά σας, παράλληλα. Κάθε μήνα, θα αφιερώνουμε λίγες παραπάνω σκέψεις στον κάθε επιμέρους στόχο, όμως γι αυτούς που θέλουν πρώτα απ’ όλα να δουν τη μεγάλη εικόνα, ξεκινάμε από εδώ:

Ιανουάριος 2017: Βάζουμε το περπάτημα στη ζωή μας

Μια καλή συνήθεια, εύκολη και χωρίς απαιτήσεις, που μπορεί να αλλάξει δραστικά την υγεία και τη διάθεσή μας, αρκεί να αποφασίσουμε να μη πηγαίνουμε μέχρι και στο γωνιακό περίπτερο με το αυτοκίνητο. Και, μη ψάχνετε δικαιολογίες στον καιρό, ο Ιανουάριος έχει τις αλκυονίδες μέρες!

Φεβρουάριος 2017: Ερωτευόμαστε, αγαπάμε, επενδύουμε στις σχέσεις μας

Το Φεβρουάριο κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποκτήσουμε ή να συντηρήσουμε σχέσεις υγιείς, που γεμίζουν τη ζωή μας αγάπη, συντροφικότητα και υποστήριξη. Ο έρωτας, η φιλία, η εμπιστοσύνη, όλα αυτά αξίζουν την προσοχή μας κάθε μήνα, γιατί εκεί βρίσκεται το νόημα της ζωής.

Μάρτιος 2017: Σωστή διατροφή κι αποτοξίνωση

Η αφορμή είναι η νηστεία του Πάσχα, όμως, το να προσέξουμε λίγο περισσότερο τη διατροφή μας, να εντοπίσουμε τις κακές μας συνήθειες και να τις αντικαταστήσουμε με νέες, που βοηθούν την καρδιά μας, μπορεί να γίνει και χωρίς αφορμή. Το Μάρτιο, σερβίρουμε υγεία.

Απρίλιος 2017: Κάνουμε Check Up

Αμέσως μετά το Πάσχα είναι μια καλή στιγμή να μετρήσουμε τις δυνάμεις της καρδιάς μας. Προγραμματίζουμε από τώρα ότι τον Απρίλιο θα κάνουμε check up, γιατί όσο κι αν νιώθουμε χαρούμενοι στην άγνοιά μας, ασφαλείς είμαστε μόνο όταν γνωρίζουμε.

Μάιος 2017: Κόβουμε το κάπνισμα

Αν χρειάζεστε αφορμή, σας δίνουμε: 31 Μαϊου είναι η παγκόσμια ημέρα διακοπής του καπνίσματος, όμως, χρειάζεστε στ’ αλήθεια αφορμή για κάτι που θα σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο; Ο Δρ Κουννής, όπως έχει γράψει και στο παρελθόν, δεν είναι υποστηρικτής του αντικαπνιστικού κινήματος, αλλά, προφανώς, ούτε και του καπνίσματος. Το θέμα είναι να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά, και το Μάιο να αποφασίσουμε ποιοι είναι έτοιμοι να κόψουν το κάπνισμα.

Ιούνιος 2017: Ευχαριστούμε τους ηλικιωμένους της ζωής μας γι αυτά που μας πρόσφεραν

Σε ανθρώπους που μας φροντίζουν μια ζωή, ένας μήνας δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετός για να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας, είναι όμως μια αρχή, για να αποκτήσουμε αυτή την καλή συνήθεια. Ο παππούς, η γιαγιά, ο ηλικιωμένος θείος ή ο γείτονας που ξέρουμε απ’ όταν ήμασταν παιδιά, διανύουν μια φάση στη ζωή τους που η προσοχή μας τους είναι πραγματικά πολύτιμη.

Ιούλιος 2017: Ξεκινάμε αθλήματα της θάλασσας

Μπορεί ο καιρός τον Ιούλιο να μην ευνοεί το περπάτημα ή το τρέξιμο, αλλά τα καλοκαιρινά sports του νερού είναι διασκεδαστικά, έντονα και πολύ ευεργετικά για την καρδιά. Μπορείτε να ξεκινήσετε από τώρα να σκέφτεστε αν θα ασχοληθείτε με το surf, την κατάδυση ή απλώς το κολύμπι.

Αύγουστος 2017: Ξεκουράζουμε το σώμα και το μυαλό μου

Δε θέλει προσπάθεια ο Αύγουστος, είναι από μόνος του μήνας που ρίχνει τους ρυθμούς και απαιτεί ξεκούραση. Τον Αύγουστο, κάνουμε τη χάρη στην καρδιά μας να αποβάλλουμε το στρες, να διασκεδάσουμε και να ζήσουμε καλά, για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να αποφορτίσουμε τη συσσωρευμένη μας ένταση.

Σεπτέμβιος 2017: Back to school!

Το Σεπτέμβριο, επιστρέφουμε στα θρανία και ξεκινάμε να μάθουμε κάτι καινούργιο. Μην αγχώνεστε, μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, πώς να φτιάχνετε την πίτα της γιαγιάς σας, πώς να αλλάζετε λάστιχο ή μια τέχνη, μια ξένη γλώσσα. Αυτό που έχει αξία, είναι ότι τον Σεπτέμβριο θα ασχοληθούμε με το να γίνουμε έστω και λίγο καλύτεροι (και να προλάβουμε το Αλτσχάιμερ)

Οκτώβριος 2017: Κάνουμε κάτι καλό για τα ζώα (γιατί αυτά κάνουν καλό στην υγεία μου)

Ο Οκτώβριος είναι έτσι κι αλλιώς μήνας συνδεδεμένος με τα ζώα και τη φροντίδα τους, γιατί αυτά με τη σειρά τους βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας. Αν ήδη έχετε κατοικίδιο, φτιάξτε πρόγραμμα για να αθλείστε μαζί. Αν δεν έχετε, μπορείτε να αποκτήσετε, ή απλώς να επισκεφτείτε τα καταφύγια της περιοχής για να βοηθήσετε και να εισπράξετε ευγνωμοσύνη που θα σας ζεστάνει την καρδιά.

Νοέμβριος 2017: Κάνουμε εξετάσεις αίματος

Τα μυστικά της υγείας μας κρύβονται στο αίμα, εκεί που εμφανίζονται ο διαβήτης, η χοληστερίνη και άλλες αποκλίσεις που στην πορεία θα απειλήσουν την καρδιά μας. Η εξέταση αίματος είναι απλή και οικονομική, η αξία της ανεκτίμητη, κι όμως, καμιά φορά την παραβλέπουμε!

Δεκέμβριος 2017: Κάνουμε διορθώσεις

Αν έχουμε ακολουθήσει αυτό το πλάνο, τότε μέσα στο 2017 αποκτήσαμε πολλές, καλές συνήθειες. Όμως, ίσως στην πορεία κάπου να ξεφύγαμε, να παρασυρθήκαμε ή να βαρεθήκαμε- είναι κι αυτά μέσα στο πρόγραμμα. Το Δεκέμβριο είναι η καλύτερη στιγμή να κοιτάξουμε πίσω και να αρπάξουμε την τελευταία ευκαιρία της χρονιάς για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι!

© 2019 - Zacharias Kounnis. All rights reserved