Open/Close Menu Кардиологический центр

Είστε από αυτούς που προσπάθησαν να βάλουν το τρέξιμο στη ζωή τους, αλλά δε το κατάφεραν; Έχετε κάποιο τραυματισμό, ίσως, που σας εμποδίζει; Κανένα πρόβλημα, λένε οι έρευνες! Το περπάτημα, σε έναν δυναμικό, ταχύ βηματισμό, έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με το τρέξιμο! Η διαφορά βέβαια, είναι ότι το να περπατήσουμε είναι μακράν ευκολότερο, αφού μερικές αλλαγές στην καθημερινή μας ρουτίνα και στον τρόπο που βαδίζουμε, είναι το μόνο που χρειαζόμαστε.

Το περπάτημα είναι μια αερόβια άσκηση που έχει τεκμηριωμένα θετικές επιδράσεις στον έλεγχο της υπέρτασης και της χοληστερίνης και στην πρόληψη τόσο καρδιακών προβλημάτων, όσο και εγκεφαλικών επεισοδίων. Όπως φαίνεται και στην εικόνα, όταν περπατάμε, πχ με το σκύλο μας στη γειτονιά, ενεργοποιούμε με τρόπο ευεργετικό ολόκληρο το σώμα, βελτιώνοντας τόσο τους κρίσιμους για την υγεία μας δείκτες, όσο και την ποιότητα της ζωής, συνολικά. Και, όλα αυτά χωρίς να πρέπει να μπούμε στην ψυχολογία της «γυμναστικής», η οποία- καλώς ή κακώς- είναι αποτρεπτική για αρκετούς. Επομένως:

  • Αποφασίστε ότι αποστάσεις 5-10 λεπτών με το αυτοκίνητο, θα προσπαθήσετε να τις κάνετε με τα πόδια, όσο συχνότερα μπορείτε.
  • Συναντηθείτε με φίλους για περίπατο πχ στην παραλία, αντί να πάτε απευθείας για καφέ.
  • «Προπονηθείτε» μαζί με το σκύλο σας, περπατώντας μισή ώρα την ημέρα.

Δεν είναι θέμα τι ακριβώς θα κάνετε, μπορείτε απλά να «χαζέψετε» στις βιτρίνες, η ουσία όμως είναι κάνετε σοβαρό καλό στην καρδιά σας. Κι αν μέχρι τώρα έχετε συνηθίσει αλλιώς, αν όσο διαβάζετε το άρθρο σκέφτεστε «Ωραία θα ήταν, αλλά δε με βλέπω να αλλάζω συνήθειες», αλλάξτε νοοτροπία: Μπορείτε να ξεκινήσετε ανά πάσα στιγμή, ένα βήμα τη φορά, χωρίς πίεση και για όσο θέλετε. Κάθε βήμα σας κάνει καλό και σύντομα θα σας το δείξει το σώμα και ο οργανισμός σας. Και, όπως έλεγε κι ο συγγραφέας, και το πιο μεγάλο ταξίδι στον κόσμο ξεκινά με ένα βήμα. Επομένως, λάβετε θέσεις, έτοιμοι, περπατάμε!

© 2019 - Zacharias Kounnis. All rights reserved