Open/Close Menu Кардиологический центр

Καθένας από εμάς έχει το δικό του ρυθμό με τον οποίο χτυπάει η καρδιά του, σταθερά και συστηματικά. Όταν αυτός ο ρυθμός διαταραχτεί, τότε νιώθουμε σα να χάνουμε παλμούς ή να φτερουγίζει η καρδιά μας, κι αυτή είναι η κατάσταση που ονομάζουμε αρρυθμία. Παρόλο που είναι πολύ συνηθισμένη πάθηση, χρειάζεται προσοχή και παρακολούθηση, ώστε έγκαιρα ο καρδιολόγος να ξεχωρίσει αν είναι καλοήθεις ή κακοήθεις και άρα να προβλέψει και να προφυλάξει τον ασθενή από μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα, που μπορούν να φτάσουν μέχρι τον αιφνίδιο θάνατο.

Οι αρρυθμίες μπορούν να οφείλονται σε κάποια καρδιακή πάθηση ή να είναι εντελώς αθώες και να προκαλούνται από άγχος, κόπωση, υπερβολική εργασία, κάπνισμα κλπ. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα, συνήθως δεν έχουν καν συμπτώματα και δεν εγείρουν καμία ανησυχία εφόσον ο γιατρός ελέγξει και καταλήξει για την καλοήθη φύση τους. Στις περιπτώσεις που οι αρρυθμίες όμως σχετίζονται με κάποια πάθηση της καρδιάς, ο ασθενής θα νιώσει έντονη ζαλάδα και αδιαθεσία, υπόταση και ακόμη και λιποθυμία. Σε τέτοιες καταστάσεις είναι επείγουσα η παρέμβαση του γιατρού, ώστε να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος και να σχεδιάσει την κατάλληλη θεραπευτική πορεία αντιμετώπισης.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι αρρυθμίες μπορούν να θεραπευτούν πλήρως και να μην επηρεάζουν καθόλου την ποιότητα ζωής του ασθενή, αρκεί να αντιμετωπιστούν με σωστά μέσα και έγκαιρα. Επομένως, αν νιώθετε… σκιρτήματα το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε τον καρδιολόγο σας.

© 2019 - Zacharias Kounnis. All rights reserved